MTSA
  •  

Mobiele Pilot Plant voor fermentatieproces geïnstalleerd bij ArcelorMittal Gent

07 juni 2022

Recent werd een mobiele pilot plant voor de biologische behandeling van hoogovengassen gerealiseerd. Na ontwerp en realisatie op het terrein van MTSA Technopower werd de installatie geïnstalleerd op de staalproductiesite van ArcelorMittal in Gent. De proeffabriek maakt het gebruik van industriële CO2-emissies voor bioproductie mogelijk!

 

In een proces dat “gasfermentatie” wordt genoemd, verbruiken en zetten microben CO2 om, waardoor het niet in de atmosfeer terechtkomt, terwijl ze tegelijkertijd duurzame bioproducten maken. Het hart van de installatie zijn 2 CSTR-bioreactoren en 1 Trickle Bed-bioreactor. Het fermentatieproces kan worden getest onder een breed scala aan procesomstandigheden met werkdrukken tot 8,5 bar. De bediening is volledig geautomatiseerd.

 

Ontwerp en constructie is gerealiseerd door Bio Base Europe Pilot Plant en MTSA Technopower B.V. met steun van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie in het kader van het BIOCON-CO2 Project. Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met Jan ten Have, technisch directeur van MTSA en projectleider van de ontwerp- en realisatiefase van het project.

Share this news:
MTSA

MTSA Technopower: Design, Engineering, Prototyping, Manufacturing & Service | © 2023 MTSA Technopower | Disclaimer | Algemene voorwaarden