MTSA
  •  

MTSA ontwerpt en bouwt een pyrolyse pilot plant

03 augustus 2020

De ontwikkeling van innovatieve chemische processen voor de productie van hernieuwbare producten uit biomassa is nodig om duurzame alternatieven te vinden voor petrochemische producten.

Door thermische depolymerisatie van biomassa via pyrolyse en terugwinning van de pyrolyse-gassen in een beperkt aantal fracties, kunnen biobased additieven voor toepassingen zoals bitumen, rubber, scheepsbrandstoffen, harsen en als grondstof voor de extractie van hoogwaardige bio-aromaten worden geproduceerd.

MTSA heeft voor TNO Energie Transitie een continue pyrolyse pilot plant ontworpen en gerealiseerd, bestaande uit een pyrolysereactor waarin biomassa wordt omgezet in heet pyrolysegas en een daaropvolgende cascadetrein waarin het pyrolysegas stap voor stap wordt gekoeld en gecondenseerd. De verschillende verkregen fracties hebben een groot potentieel voor toepassingen met betrekking tot biobrandstoffen en biobased materialen.

Met dit project draagt MTSA bij aan de ontwikkeling van biobased processen om de transitie naar een veilige en duurzame omgeving mogelijk te maken.

Share this news:
MTSA

MTSA Technopower: Design, Engineering, Prototyping, Manufacturing & Service | © 2023 MTSA Technopower | Disclaimer | Algemene voorwaarden